FAQ

Als ik Flexim gebruik bij het vastzetten van de hoekkeper vorst, hoef ik deze toch niet meer vast te schroeven?

Jawel, zonder mechanische bevestiging van de hoekkeperconstructie zal de garantie van Flexim komen te vervallen aangezien de werkvoorschriften niet nageleefd worden.

Heb je een ruiterbalk nodig voor het bevestigen van de vorsten met Flexim?

Bij een nokvorst reparatie hoeft geen ruiter gebruikt te worden, maar het kan wel. Bij de hoekkeperconstructie is de erkende dakdekker in ieder geval verplicht de vorsten en pannen mechanisch te bevestigen. In dat geval wel een ruiterbalk. Let op dat bij het gebruik van Flexim de vorst niet vast op de ruiter wordt bevestigd, maar minimaal 1 centimeter zwevend boven de ruiter.

Hoelang is Flexim houdbaar?

Zodra de strip geopend is moet deze direct verwerkt worden. In de verpakking kan het maximaal 1 ½ jaar goed blijven. Echter als de Flexim nog kneedbaar is kun je deze ook na 1 ½ jaar gewoon nog gebruiken. Bij twijfel kunt u ons altijd even bellen!

Hoeveel meter(s) kan ik met een doos Flexim doen?

Dat hangt van het type dakpan af, gemiddeld tussen de 3 en 5 meter

Ik heb cement op de nokvorst, nu laten er hier en daar stukjes los, kan ik deze opvullen met Flexim?

Nee, u moet de vorsten en alle cement verwijderen voordat u deze opnieuw met Flexim vastzet. Als u alleen de gaten met Flexim opvult, is er mogelijk onvoldoende hechting met het ‘vaste cement’en de dakpan oppervlakte. Als er stukjes cement loslaten is het altijd raadzaam uw gehele vorst te renoveren.

Ik heb wat Flexim gemorst op een dakpan tijdens het werk, hoe kan ik dat het beste schoonmaken?

Als de Flexim nog vers is kunnen de pannen gemakkelijk schoongemaakt worden met terpentine.

In hoeveel kleuren is Flexim leverbaar?

Flexim is in 7 kleuren leverbaar, kijk op onze website welke kleuren dat zijn.

Is Flexim een natuurlijk product? Of is het schadelijk voor de natuur?

Flexim is niet schadelijk voor het milieu.  Het hoofdbestanddeel van Flexim is het  natuurproduct plantaardige lijnzaadolie.

Is Flexim overschilderbaar?

Ja, dat kan nadat zich een film/beschermlaag op het product heeft gevormd. Flexim is ongeveer 3  weken na aanbrengen overschilderbaar. Gebruik hiervoor een acrylaat verf, wij geven hierop echter geen garantie.

Kan ik Flexim ook tijdens vorst verwerken?

Ja dat kan, mits geen sneeuw of rijp op de pan of vorst ligt. Als dit niet het geval is en de pannen droog zijn kan Flexim probleemloos verwerkt worden volgens de verwerkingsvoorschriften.

Kun je Flexim ook gebruiken op oude, gebruikte dakpannen?

Ja, dat kan zeker. Flexim wordt heel veel gebruikt om oude vorsten, nok én keper op oude dakpannen vast te zetten. Lees hiervoor de bijgevoegde verwerkingsfolder goed door.

Mag ik mijn schoorsteenkap in de Flexim zetten?

U bedoelt waarschijnlijk de schoorsteenkop. De verwerking van Flexim op de schoorsteenkop wordt afgeraden, en zal tevens geen garantie op het resultaat gegeven worden.

Moeten de dakpannen nat zijn voordat Flexim aangebracht wordt?

Nee, Flexim moet op een droge, schone dakpan aangebracht worden. Zie voor meer informatie onze verwerkingsfolder (in iedere doos Flexim te vinden)

Op welke toepassingen geven jullie eigenlijk garantie?

Wij geven garantie op:

  • het vastleggen van nok- en hoekkepervorsten
  • herstellen van gescheurde loodslabben
  • vastleggen van chaperon pannen
  • vastleggen van kant en gevelpannen
  • vastleggen van de kleine zaagstukjes bij de kilgoot
  • afdichting tegen stuifsneeuw bij kilgoot en dakraam

Flexim geeft géén garantie als de verwerkingsvoorschriften niet worden nageleeft en bij de toepassing van het afdichten van de schoorsteenkop.

Waar kan ik Flexim kopen?

Op onze website www.flexim.nl onder het kopje ‘Uw leverancier’ kunt u uw adres invullen, waarna de dichtstbijzijnde leverancier wordt aangegeven.

Wordt Flexim hard?

Nee, Flexim is blijvend flexibel. Na verwerking vormt zich ter bescherming binnen enkele dagen een flexibele, waterafstotende laag over de Flexim.